Assalamualaikum wbt :)

Rajin pula tangan ni menaip hari ni.. Mudahan kita dapat manfaat.

Sekembali dari perjalanan jauh merentas hutan bangunan. Fuhh. Alhamdulillah akhirnya berakhir sebuah pengembaraan (4 hari 3 malam).. Sempat bertemu adik2 tersayang, Ayun, Hadi, Pika.. dan yang paling hottzzz sy sempat bertemu dan bersua muka tgn adik comel sy, Huda Bt Mohamad Nasir. Gadis bijak dan peramah. Pertemuaan singkat tapi saaaangan manis! :)

Singgah makan di KL Sentral waktu lunch hour tadi, ramai orang bukan main.. Tapi tetap digagahi langkah kaki sbb sangattt lapar. (padahal dah makan megiiii goreng sedapp air tangan Pika di hostel td) haha betapa kuatnya hamba makan sekarang. Pastu order makanan, makanan dpn mata terus makan, usai doa dibaca. Tengah2 bersantap, ada sorg gadis chinese dtg dari bahagian depan restoran. Dia dtg dari satu meja ke meja yang lain.. Seorang pn xpedulikan gadis tu.. Tapi gadis tu tetap tersenyum..manisss. 

Sampai giliran sy, gadis tu tunjuk isyarat (lambai tangan-= hai), lepas tu jari telunjuk diletak pada telinga n mulut dia. haa maksudnya =sy pekak + bisu..( tiba2 sy Teringat pada anak2 FAKIH..riiindunyaaaa). Sy yang sedang makan segera tunjukkan isyarat tangan, sy maksudkan wait. tapi maybe sbb salah sign, gadis tu pun terus pergi.. Sy panggil semula (dgn isyarat yg dia bole nampak) dan hulurkan beberapa not wang kertas yg sy mampu. Maklumlah student. Nak biarkan tp xsampai hati. Nak beli barang yang dijual, xberapa nak mampu. so sy bagi seadanya dan semampu sy :)

Sebelum beredar gadis tu senyum sambil tunjuk isyarat thank u dan sy balas welcome. ooh bahagia rasa hati :)

Mudahan bisa meringan sedikit ebban beliau <3

Seminggu berlalu.. LM 2012

Assalamualaikum wbt..

Seminggu selepas tamat Praktikal di SMK Pengkalan Permatang.. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar, dugaan ujian dipersimpangan tu mestilah ada kan, tapi kita sebagai hamba-Nya harus akur dan redha dengan ketentuannya..

Macam-macam hal berlaku sepanjan kurang lebih 3 bulan berada di bumi Kuala Selangor.. Semuanya menjadi pengajaran, sempadan, panduan dan yang pastinya akan menjadi kenangan abadi sepanjang umur ini, inshaallah. Bak kata ckigu-cikgu senior, Praktikal Mengajar pasti menjadi kenangai terindah sepanjang meniti denai bahkan lebuh perjalanan seorang GURU.. 

Aktiviti Praktikum juga bakal di'buku'kan tidak berapa lama lagi inshaallah.

Menjadi kerinduan kini, dan akan datang. Itu sudah semestinya! ^__^


Tuesday, 18 September 2012

Assalamualaikum wbt :)

Rajin pula tangan ni menaip hari ni.. Mudahan kita dapat manfaat.

Sekembali dari perjalanan jauh merentas hutan bangunan. Fuhh. Alhamdulillah akhirnya berakhir sebuah pengembaraan (4 hari 3 malam).. Sempat bertemu adik2 tersayang, Ayun, Hadi, Pika.. dan yang paling hottzzz sy sempat bertemu dan bersua muka tgn adik comel sy, Huda Bt Mohamad Nasir. Gadis bijak dan peramah. Pertemuaan singkat tapi saaaangan manis! :)

Singgah makan di KL Sentral waktu lunch hour tadi, ramai orang bukan main.. Tapi tetap digagahi langkah kaki sbb sangattt lapar. (padahal dah makan megiiii goreng sedapp air tangan Pika di hostel td) haha betapa kuatnya hamba makan sekarang. Pastu order makanan, makanan dpn mata terus makan, usai doa dibaca. Tengah2 bersantap, ada sorg gadis chinese dtg dari bahagian depan restoran. Dia dtg dari satu meja ke meja yang lain.. Seorang pn xpedulikan gadis tu.. Tapi gadis tu tetap tersenyum..manisss. 

Sampai giliran sy, gadis tu tunjuk isyarat (lambai tangan-= hai), lepas tu jari telunjuk diletak pada telinga n mulut dia. haa maksudnya =sy pekak + bisu..( tiba2 sy Teringat pada anak2 FAKIH..riiindunyaaaa). Sy yang sedang makan segera tunjukkan isyarat tangan, sy maksudkan wait. tapi maybe sbb salah sign, gadis tu pun terus pergi.. Sy panggil semula (dgn isyarat yg dia bole nampak) dan hulurkan beberapa not wang kertas yg sy mampu. Maklumlah student. Nak biarkan tp xsampai hati. Nak beli barang yang dijual, xberapa nak mampu. so sy bagi seadanya dan semampu sy :)

Sebelum beredar gadis tu senyum sambil tunjuk isyarat thank u dan sy balas welcome. ooh bahagia rasa hati :)

Mudahan bisa meringan sedikit ebban beliau <3

Seminggu berlalu.. LM 2012

Assalamualaikum wbt..

Seminggu selepas tamat Praktikal di SMK Pengkalan Permatang.. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar, dugaan ujian dipersimpangan tu mestilah ada kan, tapi kita sebagai hamba-Nya harus akur dan redha dengan ketentuannya..

Macam-macam hal berlaku sepanjan kurang lebih 3 bulan berada di bumi Kuala Selangor.. Semuanya menjadi pengajaran, sempadan, panduan dan yang pastinya akan menjadi kenangan abadi sepanjang umur ini, inshaallah. Bak kata ckigu-cikgu senior, Praktikal Mengajar pasti menjadi kenangai terindah sepanjang meniti denai bahkan lebuh perjalanan seorang GURU.. 

Aktiviti Praktikum juga bakal di'buku'kan tidak berapa lama lagi inshaallah.

Menjadi kerinduan kini, dan akan datang. Itu sudah semestinya! ^__^