Tutti Fruity (Nyum2)

السلام عليكم dan salam sejahtera!

Miss Iza harap uols semua sihat dan ceria harini..
hmm.. harini nak cerita pasaipaa ya?? hehe.. haritu Miss Iza ada join program under HEPUM, Unit Luar Kampus Uni. Malaya, yakni Program SURVIVAL LUAR KAMPUS..

haa..nak tau, program ni sangat2 lah best dan superbbb!! tak terkata..
Tapi kat sini bukan nak cerita pasal pgrm ni.. cuma kesan daripada pgrm ni.. haa.. kami dah creat group khas unt peserta2 Survival.. dan di sini kami semakin akrab dan rasa sayang pada adik2, dan teman2 seangkatan pun semakin mendalam..cheewah ayat..xbole blah..haha

Taktau mana datang cerita pasal Tutti Fruity ni haa.. eskrim yang yummy2..(hihi tau2 je yummy2 padahal xpenah makan pon sblom ni..) then asyik2 sebut2 Tutti Fruitty at last.. tiba2 rezeki datang bergolekk..yeaahh!! En. S Shamsudin nak belanja Miss Iza n da geng mamam Tutti Fruityyy.. sukaaaaaaa !!!!
dan alangkah beruntungnya Miss Iza dan kawan2 yang xbalik dapat mamam TF yg ternyata mmg
DAEBAKK !! ehem, special thanks to Tuan yang baik hati belanja all of us (Miss Iza, Jj, Masna & Fendi)

# Ni kat depan kedaii
a bit smoky right?? ala2 kat korea kononnya..haha
Padahalnya baru keluar dr dalam tu haa..sejukkk !! Mr. Kamera pon dah kesejukannn~berembun kott..hehe

#sebelum masuk tu..jumpa Fendy (siap buat gaya "fendy fendy fendy"..hehe)
#ni la Fendy.. Diva youu.. :)


 #Waktu makan2 dalam cafe Tutti Fruity~nyum2!
# haa,,ni la dia HERO kami pada hari kejadian.. hihi
En. S Ramlee & En. Khairul.. apapun, thnx sbb sudi belanja! Nyum2! :)


#Pics yg di snap sepanjang tempoh kejadian~ 
pssstt~haritu ada org xpuas hati sbb Miss Iza upload pics mereka2 ini shj.. x aci kata mereka..so, Miss Iza upload siiikit la pic yg ada muka Miss Iza yg xberapa nak cun ni haa.. hihi :P


# haaa.. snap2 laa puasss2..

#Oh My... Nyum3!!

 # Miss Iza & JJ ~ ada gaya kembar dak? bukan apa.. haritu time pgrm ada orang terrrsalah orang..hehe

#En. Khairul @ Nualis Zarai kiterrr & Mr. dIVA 

# Miss Iza & JJ (hajat nak yg bosau tu haa..kihkihh) :P


#Masna & Jj :)
haa.. hat ni sbnarnya before bertolak..tgah tggu lif pon menyempat lagikk..aiyokk

#Kesudahannya.. lepasni no tutti fruity.tutti fruity dah on fb..hihi
but still can make noise "nyum3'' kaannn?? heee!

oklah..stop kat sini dulu..nanti Miss Iza sambung cotcet cotcet ye!

do take care urself n happy happy happy smile alwayss..
Regards,

Jom mainnnn...

السلام عليكم dan salam sejahtera! 

Ni how ma?? kabare? apa khabar?? harap-harap semua sehat harini. Panjangnya cuti buatkan Miss Iza betul-betul boring. Maklumlah duduk jauh dari keluarga. Hari-hari dipenuhi dengan tidur, makan, reading, exploring, editing, dan macam-macam king-king lagi. Fesbuking pun xketinggalan. Boringnya hidup tanpa arah tujuan macamni.. Tuhan saja yang tahu betapa terseksanya minda ini.. (eleh padahal boleh je kan kalu nak buat or create sumthing yg agak berfaedah. Tapi saja nak buang masa..hee)
ok lah. beberapa hari ni Miss Iza ada beberapa perkara yang baaaru sangat di-try test.. apa dia? haa tgk pickat bawah nii..

Tadaaaa....





haa,.. ni dia barang bagus yang Miss Iza gilakan sekarang ni.. ntah dari mana datang perasaan ni..pantang ada masa free, mesti main benda alah ni. belajar la dengan tekunnya~siap hafal step untuk main lagu..Happy Bday  eeeleh kacang je kan?) but for me, ni benda special tauu,..dapat tune tu dah cukup membanggakan.. haa uols jangan nak gelak2.. Miss Iza baru belajar ni pun dah agak mampu nak mainkan lagu2 macam dalam movie Full House tuu..haa jangan main2.. (bangga sikit.. :P)


Haah?? Miss Iza beli piano?? aminnn ( aminkan cepat2, sbb kata2 tu kan DOA) hihi. adoyaii duit bayar sewa rumah pun kadang2 semput..ni kan pula untuk beli piano.. the cikai one pun susah nak dapat..manyak mahal woo.. ok, sebenarnya Miss Iza main guna laptop je.. haha. senang kan? klu uols nak main jugak pun boole! 

Macamana? hmm okay. rileks. firstly, kena lah download aplikasi Piano tu dulu.. 

#ok, sekarang kita kat desktop ye.

#klik kanan mouse, then pick gadget..klu dalam list gadget uols xde piano xpe. search je kat internet..oppstt tapi kena ada sambungan internet okay :)

#ok, bila dah dapat, tekan je terus untuk download..tadaa! siap dan bole start main. yeaahh! tahniahh :)

belajar sendiri or bole google kt youtube, cari je (tutorial piano, belajar piano, learn piano) kalau nak lagi best, taip je tajuk lagu beserta piano.. cth: HURT PIANO. :) then belajar n hafal step yg ada..uols pasti rasa super besttt!! mcm Miss Iza :)

Dan sekarang Miss Iza dah bercita2 nak beli Piano.. Tapi untuk waktu terdekat ni mmg xmampu.. haritu Miss Iza ternampak piano kat salah sebuah kedai kat The Curve..mak aiii, klu 24 ringgit tu xpela jugak..ni duaplohempat RIBU hengget..wowww..mahal tuuuuu..bole buat belanja KAWEN.hehe! ahaa..sebut kawen ni, myb Miss Iza bole buat syarat permintaan dalam list barang hantaran..kot2 la dapat kan?? siapa tauu,,hehe 

hmm..ok la,,Miss Iza dah penat membebel ni.. nanti sambung lagi ye! credit untuk junior Miss Iza kat UM, Miss Jameelea Jameel sebab banyak bantu dan tunjuk ajar Miss Iza not2 lagu yang best2 belaka..nanti kita main + berlatih sama2 lagi okayy :)

Dan untuk yang terakhir kalinyaa..

Nahhh..


Dream PIANO :)

Dan ni satu lagii..

haa..comel kan? untuk budak2 je..Miss Iza will make sure klu Miss Iza xdapat be the profesional one, anak-anak Miss Iza akan dapat pendidikan piano dengan baik..dan insyaAllah akan jd the best kat Malaysia one day..(aiseh, kawen x lagi, dah fikir pasal anak..kikiki) well, hidup mest ada plan kan kan kan?? hee :)

so doa2kan untuk Miss Iza okayy! thanks for ur time, reading my entry..
Salam Mesra..

"Smile Always ya!!"  =)

Wednesday, 8 February 2012

Tutti Fruity (Nyum2)

السلام عليكم dan salam sejahtera!

Miss Iza harap uols semua sihat dan ceria harini..
hmm.. harini nak cerita pasaipaa ya?? hehe.. haritu Miss Iza ada join program under HEPUM, Unit Luar Kampus Uni. Malaya, yakni Program SURVIVAL LUAR KAMPUS..

haa..nak tau, program ni sangat2 lah best dan superbbb!! tak terkata..
Tapi kat sini bukan nak cerita pasal pgrm ni.. cuma kesan daripada pgrm ni.. haa.. kami dah creat group khas unt peserta2 Survival.. dan di sini kami semakin akrab dan rasa sayang pada adik2, dan teman2 seangkatan pun semakin mendalam..cheewah ayat..xbole blah..haha

Taktau mana datang cerita pasal Tutti Fruity ni haa.. eskrim yang yummy2..(hihi tau2 je yummy2 padahal xpenah makan pon sblom ni..) then asyik2 sebut2 Tutti Fruitty at last.. tiba2 rezeki datang bergolekk..yeaahh!! En. S Shamsudin nak belanja Miss Iza n da geng mamam Tutti Fruityyy.. sukaaaaaaa !!!!
dan alangkah beruntungnya Miss Iza dan kawan2 yang xbalik dapat mamam TF yg ternyata mmg
DAEBAKK !! ehem, special thanks to Tuan yang baik hati belanja all of us (Miss Iza, Jj, Masna & Fendi)

# Ni kat depan kedaii
a bit smoky right?? ala2 kat korea kononnya..haha
Padahalnya baru keluar dr dalam tu haa..sejukkk !! Mr. Kamera pon dah kesejukannn~berembun kott..hehe

#sebelum masuk tu..jumpa Fendy (siap buat gaya "fendy fendy fendy"..hehe)
#ni la Fendy.. Diva youu.. :)


 #Waktu makan2 dalam cafe Tutti Fruity~nyum2!
# haa,,ni la dia HERO kami pada hari kejadian.. hihi
En. S Ramlee & En. Khairul.. apapun, thnx sbb sudi belanja! Nyum2! :)


#Pics yg di snap sepanjang tempoh kejadian~ 
pssstt~haritu ada org xpuas hati sbb Miss Iza upload pics mereka2 ini shj.. x aci kata mereka..so, Miss Iza upload siiikit la pic yg ada muka Miss Iza yg xberapa nak cun ni haa.. hihi :P


# haaa.. snap2 laa puasss2..

#Oh My... Nyum3!!

 # Miss Iza & JJ ~ ada gaya kembar dak? bukan apa.. haritu time pgrm ada orang terrrsalah orang..hehe

#En. Khairul @ Nualis Zarai kiterrr & Mr. dIVA 

# Miss Iza & JJ (hajat nak yg bosau tu haa..kihkihh) :P


#Masna & Jj :)
haa.. hat ni sbnarnya before bertolak..tgah tggu lif pon menyempat lagikk..aiyokk

#Kesudahannya.. lepasni no tutti fruity.tutti fruity dah on fb..hihi
but still can make noise "nyum3'' kaannn?? heee!

oklah..stop kat sini dulu..nanti Miss Iza sambung cotcet cotcet ye!

do take care urself n happy happy happy smile alwayss..
Regards,

Jom mainnnn...

السلام عليكم dan salam sejahtera! 

Ni how ma?? kabare? apa khabar?? harap-harap semua sehat harini. Panjangnya cuti buatkan Miss Iza betul-betul boring. Maklumlah duduk jauh dari keluarga. Hari-hari dipenuhi dengan tidur, makan, reading, exploring, editing, dan macam-macam king-king lagi. Fesbuking pun xketinggalan. Boringnya hidup tanpa arah tujuan macamni.. Tuhan saja yang tahu betapa terseksanya minda ini.. (eleh padahal boleh je kan kalu nak buat or create sumthing yg agak berfaedah. Tapi saja nak buang masa..hee)
ok lah. beberapa hari ni Miss Iza ada beberapa perkara yang baaaru sangat di-try test.. apa dia? haa tgk pickat bawah nii..

Tadaaaa....





haa,.. ni dia barang bagus yang Miss Iza gilakan sekarang ni.. ntah dari mana datang perasaan ni..pantang ada masa free, mesti main benda alah ni. belajar la dengan tekunnya~siap hafal step untuk main lagu..Happy Bday  eeeleh kacang je kan?) but for me, ni benda special tauu,..dapat tune tu dah cukup membanggakan.. haa uols jangan nak gelak2.. Miss Iza baru belajar ni pun dah agak mampu nak mainkan lagu2 macam dalam movie Full House tuu..haa jangan main2.. (bangga sikit.. :P)


Haah?? Miss Iza beli piano?? aminnn ( aminkan cepat2, sbb kata2 tu kan DOA) hihi. adoyaii duit bayar sewa rumah pun kadang2 semput..ni kan pula untuk beli piano.. the cikai one pun susah nak dapat..manyak mahal woo.. ok, sebenarnya Miss Iza main guna laptop je.. haha. senang kan? klu uols nak main jugak pun boole! 

Macamana? hmm okay. rileks. firstly, kena lah download aplikasi Piano tu dulu.. 

#ok, sekarang kita kat desktop ye.

#klik kanan mouse, then pick gadget..klu dalam list gadget uols xde piano xpe. search je kat internet..oppstt tapi kena ada sambungan internet okay :)

#ok, bila dah dapat, tekan je terus untuk download..tadaa! siap dan bole start main. yeaahh! tahniahh :)

belajar sendiri or bole google kt youtube, cari je (tutorial piano, belajar piano, learn piano) kalau nak lagi best, taip je tajuk lagu beserta piano.. cth: HURT PIANO. :) then belajar n hafal step yg ada..uols pasti rasa super besttt!! mcm Miss Iza :)

Dan sekarang Miss Iza dah bercita2 nak beli Piano.. Tapi untuk waktu terdekat ni mmg xmampu.. haritu Miss Iza ternampak piano kat salah sebuah kedai kat The Curve..mak aiii, klu 24 ringgit tu xpela jugak..ni duaplohempat RIBU hengget..wowww..mahal tuuuuu..bole buat belanja KAWEN.hehe! ahaa..sebut kawen ni, myb Miss Iza bole buat syarat permintaan dalam list barang hantaran..kot2 la dapat kan?? siapa tauu,,hehe 

hmm..ok la,,Miss Iza dah penat membebel ni.. nanti sambung lagi ye! credit untuk junior Miss Iza kat UM, Miss Jameelea Jameel sebab banyak bantu dan tunjuk ajar Miss Iza not2 lagu yang best2 belaka..nanti kita main + berlatih sama2 lagi okayy :)

Dan untuk yang terakhir kalinyaa..

Nahhh..


Dream PIANO :)

Dan ni satu lagii..

haa..comel kan? untuk budak2 je..Miss Iza will make sure klu Miss Iza xdapat be the profesional one, anak-anak Miss Iza akan dapat pendidikan piano dengan baik..dan insyaAllah akan jd the best kat Malaysia one day..(aiseh, kawen x lagi, dah fikir pasal anak..kikiki) well, hidup mest ada plan kan kan kan?? hee :)

so doa2kan untuk Miss Iza okayy! thanks for ur time, reading my entry..
Salam Mesra..

"Smile Always ya!!"  =)