Jom mainnnn...

السلام عليكم dan salam sejahtera! 

Ni how ma?? kabare? apa khabar?? harap-harap semua sehat harini. Panjangnya cuti buatkan Miss Iza betul-betul boring. Maklumlah duduk jauh dari keluarga. Hari-hari dipenuhi dengan tidur, makan, reading, exploring, editing, dan macam-macam king-king lagi. Fesbuking pun xketinggalan. Boringnya hidup tanpa arah tujuan macamni.. Tuhan saja yang tahu betapa terseksanya minda ini.. (eleh padahal boleh je kan kalu nak buat or create sumthing yg agak berfaedah. Tapi saja nak buang masa..hee)
ok lah. beberapa hari ni Miss Iza ada beberapa perkara yang baaaru sangat di-try test.. apa dia? haa tgk pickat bawah nii..

Tadaaaa....





haa,.. ni dia barang bagus yang Miss Iza gilakan sekarang ni.. ntah dari mana datang perasaan ni..pantang ada masa free, mesti main benda alah ni. belajar la dengan tekunnya~siap hafal step untuk main lagu..Happy Bday  eeeleh kacang je kan?) but for me, ni benda special tauu,..dapat tune tu dah cukup membanggakan.. haa uols jangan nak gelak2.. Miss Iza baru belajar ni pun dah agak mampu nak mainkan lagu2 macam dalam movie Full House tuu..haa jangan main2.. (bangga sikit.. :P)


Haah?? Miss Iza beli piano?? aminnn ( aminkan cepat2, sbb kata2 tu kan DOA) hihi. adoyaii duit bayar sewa rumah pun kadang2 semput..ni kan pula untuk beli piano.. the cikai one pun susah nak dapat..manyak mahal woo.. ok, sebenarnya Miss Iza main guna laptop je.. haha. senang kan? klu uols nak main jugak pun boole! 

Macamana? hmm okay. rileks. firstly, kena lah download aplikasi Piano tu dulu.. 

#ok, sekarang kita kat desktop ye.

#klik kanan mouse, then pick gadget..klu dalam list gadget uols xde piano xpe. search je kat internet..oppstt tapi kena ada sambungan internet okay :)

#ok, bila dah dapat, tekan je terus untuk download..tadaa! siap dan bole start main. yeaahh! tahniahh :)

belajar sendiri or bole google kt youtube, cari je (tutorial piano, belajar piano, learn piano) kalau nak lagi best, taip je tajuk lagu beserta piano.. cth: HURT PIANO. :) then belajar n hafal step yg ada..uols pasti rasa super besttt!! mcm Miss Iza :)

Dan sekarang Miss Iza dah bercita2 nak beli Piano.. Tapi untuk waktu terdekat ni mmg xmampu.. haritu Miss Iza ternampak piano kat salah sebuah kedai kat The Curve..mak aiii, klu 24 ringgit tu xpela jugak..ni duaplohempat RIBU hengget..wowww..mahal tuuuuu..bole buat belanja KAWEN.hehe! ahaa..sebut kawen ni, myb Miss Iza bole buat syarat permintaan dalam list barang hantaran..kot2 la dapat kan?? siapa tauu,,hehe 

hmm..ok la,,Miss Iza dah penat membebel ni.. nanti sambung lagi ye! credit untuk junior Miss Iza kat UM, Miss Jameelea Jameel sebab banyak bantu dan tunjuk ajar Miss Iza not2 lagu yang best2 belaka..nanti kita main + berlatih sama2 lagi okayy :)

Dan untuk yang terakhir kalinyaa..

Nahhh..


Dream PIANO :)

Dan ni satu lagii..

haa..comel kan? untuk budak2 je..Miss Iza will make sure klu Miss Iza xdapat be the profesional one, anak-anak Miss Iza akan dapat pendidikan piano dengan baik..dan insyaAllah akan jd the best kat Malaysia one day..(aiseh, kawen x lagi, dah fikir pasal anak..kikiki) well, hidup mest ada plan kan kan kan?? hee :)

so doa2kan untuk Miss Iza okayy! thanks for ur time, reading my entry..
Salam Mesra..

"Smile Always ya!!"  =)

Wednesday, 8 February 2012

Jom mainnnn...

السلام عليكم dan salam sejahtera! 

Ni how ma?? kabare? apa khabar?? harap-harap semua sehat harini. Panjangnya cuti buatkan Miss Iza betul-betul boring. Maklumlah duduk jauh dari keluarga. Hari-hari dipenuhi dengan tidur, makan, reading, exploring, editing, dan macam-macam king-king lagi. Fesbuking pun xketinggalan. Boringnya hidup tanpa arah tujuan macamni.. Tuhan saja yang tahu betapa terseksanya minda ini.. (eleh padahal boleh je kan kalu nak buat or create sumthing yg agak berfaedah. Tapi saja nak buang masa..hee)
ok lah. beberapa hari ni Miss Iza ada beberapa perkara yang baaaru sangat di-try test.. apa dia? haa tgk pickat bawah nii..

Tadaaaa....





haa,.. ni dia barang bagus yang Miss Iza gilakan sekarang ni.. ntah dari mana datang perasaan ni..pantang ada masa free, mesti main benda alah ni. belajar la dengan tekunnya~siap hafal step untuk main lagu..Happy Bday  eeeleh kacang je kan?) but for me, ni benda special tauu,..dapat tune tu dah cukup membanggakan.. haa uols jangan nak gelak2.. Miss Iza baru belajar ni pun dah agak mampu nak mainkan lagu2 macam dalam movie Full House tuu..haa jangan main2.. (bangga sikit.. :P)


Haah?? Miss Iza beli piano?? aminnn ( aminkan cepat2, sbb kata2 tu kan DOA) hihi. adoyaii duit bayar sewa rumah pun kadang2 semput..ni kan pula untuk beli piano.. the cikai one pun susah nak dapat..manyak mahal woo.. ok, sebenarnya Miss Iza main guna laptop je.. haha. senang kan? klu uols nak main jugak pun boole! 

Macamana? hmm okay. rileks. firstly, kena lah download aplikasi Piano tu dulu.. 

#ok, sekarang kita kat desktop ye.

#klik kanan mouse, then pick gadget..klu dalam list gadget uols xde piano xpe. search je kat internet..oppstt tapi kena ada sambungan internet okay :)

#ok, bila dah dapat, tekan je terus untuk download..tadaa! siap dan bole start main. yeaahh! tahniahh :)

belajar sendiri or bole google kt youtube, cari je (tutorial piano, belajar piano, learn piano) kalau nak lagi best, taip je tajuk lagu beserta piano.. cth: HURT PIANO. :) then belajar n hafal step yg ada..uols pasti rasa super besttt!! mcm Miss Iza :)

Dan sekarang Miss Iza dah bercita2 nak beli Piano.. Tapi untuk waktu terdekat ni mmg xmampu.. haritu Miss Iza ternampak piano kat salah sebuah kedai kat The Curve..mak aiii, klu 24 ringgit tu xpela jugak..ni duaplohempat RIBU hengget..wowww..mahal tuuuuu..bole buat belanja KAWEN.hehe! ahaa..sebut kawen ni, myb Miss Iza bole buat syarat permintaan dalam list barang hantaran..kot2 la dapat kan?? siapa tauu,,hehe 

hmm..ok la,,Miss Iza dah penat membebel ni.. nanti sambung lagi ye! credit untuk junior Miss Iza kat UM, Miss Jameelea Jameel sebab banyak bantu dan tunjuk ajar Miss Iza not2 lagu yang best2 belaka..nanti kita main + berlatih sama2 lagi okayy :)

Dan untuk yang terakhir kalinyaa..

Nahhh..


Dream PIANO :)

Dan ni satu lagii..

haa..comel kan? untuk budak2 je..Miss Iza will make sure klu Miss Iza xdapat be the profesional one, anak-anak Miss Iza akan dapat pendidikan piano dengan baik..dan insyaAllah akan jd the best kat Malaysia one day..(aiseh, kawen x lagi, dah fikir pasal anak..kikiki) well, hidup mest ada plan kan kan kan?? hee :)

so doa2kan untuk Miss Iza okayy! thanks for ur time, reading my entry..
Salam Mesra..

"Smile Always ya!!"  =)